Понеділок, 2024-04-29, 11:38 AM
Вітаю Вас Гість | RSS

РМО вчителів іноземної мови Солонянського РНМК

 

 

 

                                       English & German Club


Форма входу
  Праздники Великобритании 

      


   knopochka

Головна » 2013 » Липень » 8 » У 2018 році учні самі обиратимуть навчальні предмети
3:44 PM
У 2018 році учні самі обиратимуть навчальні предмети

"Плануємо, що вже в 2018 році 10-ті і 11-ті класи стануть профільними, і діти зможуть вибирати предмети, які їм допоможуть у майбутній професії, – розповів директор департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Олег Єресько. – 18 годин на тиждень буде присвячено обов'язковим предметам, і ще 20 – виберуть. Останній блок розбивається на частини – спецкурси, вибірково-обов'язкові і додаткові години. Так, якщо учень зробить математику профільною, то він не буде ходити на неї, як на обов'язковий предмет. Години з математики збільшаться і будуть викладатися групі поглиблено. Щодо спецкурсів, то учень вибере всього один профпредмет, а решту навантаження візьме спецпредметами. Ще п'ять – додаткові години, які запропонують школи. Також діти повинні будуть вибрати з чотирьох вибірково-обов'язкових предметів два, один з яких будуть проходити в 10 класі, а інший – в 11-му".

До профпредметів учні будуть звикати ще з 8-9 класів. Профільні класи будуть ділитися на підгрупи (максимум – вісім осіб). Вчителів до нововведень також почнуть готувати ще в педінститутах і перепрофілювати в школах. Наприклад, фізик буде читати астрономію, учитель літератури – культурологію або історію релігії і т. д. Ще одне нововведення від Міносвіти – введення профпроб. За словами Єреська, майбутній перекладач зможе провести екскурсію англійською, а журналіст – попрацювати в редакції. Список предметів може розширюватися, і проект будуть допрацьовувати: "Обдаровані діти зможуть пройти відразу два або кілька профілів і бути орієнтованими, наприклад, на перекладача і фізика".

Цікаво, що фізкультуру залишили в обов'язкових предметах. Раніше в країні було багато шуму через те, що діти не витримують спортивних нормативів, і була ідея перевести фізкультуру в розряд факультативів. "Наші діти і так мало рухаються, тому ми додали годину фізпідготовки (зараз – два, а в планах – три)", – говорить Єресько.

Українські вчителі позитивно сприйняли ідею МОН, але кажуть, що можуть бути неприємні наслідки. "Потрібно орієнтуватися на потреби ринку праці. Можемо отримати ситуацію, коли на юристів і економістів будуть орієнтуватися ще зі школи. А в країні і так цих фахівців більше, ніж потрібно, – каже завуч столичної школи Людмила Кривошея. – Вибирати професію учні повинні разом із психологом. Адже підліток може вибрати предмет лише тому, що йому подобається вчитель і його викладання". Ще одна проблема, яку треба розв'язувати, – приміщення. Адже класи поділять на багато груп, у кожній з яких – своя окрема програма.

 

Переглядів: 2179 | Додав: lady | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 115
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
    
     Скачать презентации