Субота, 2024-05-04, 5:18 PM
Вітаю Вас Гість | RSS

РМО вчителів іноземної мови Солонянського РНМК

 

 

 

                                       English & German Club


Форма входу
  Праздники Великобритании 

      


   knopochka

Головна » 2013 » Березень » 4 » Шкільний учитель нового покоління прискорить лінгвістичну революцію
6:45 PM
Шкільний учитель нового покоління прискорить лінгвістичну революцію

4 березня 2013 року під головуванням заступника міністра освіти і науки, молоді та спорту Бориса Жебровського та з участю представників Британської Ради в Україні, викладачів іноземних мов та методики викладання іноземних мов вищих навчальних закладів з усіх регіонів України відбулася установча конференція в рамках спільного проекту Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України та Британської Ради в Україні «Шкільний учитель нового покоління».

Під час засідання обговорювалися актуальні питання, пов’язані з реалізацією нового спільного проекту МОНмолодьспорту та Британської Ради в Україні, серед яких:

– вивчення сучасного стану підготовки вчителів іноземної мови загальноосвітніх шкіл;

– аналіз та використання передового досвіду університетів України та Великої Британії щодо підготовки кваліфікованих спеціалістів;

– розробка та впровадження відповідної нормативно-правової бази та методичних матеріалів.

Звертаючись до присутніх, заступник міністра освіти і науки, молоді та спорту Борис Жебровський зазначив, що підготовка компетентних вчителів іноземної мови – одне з пріоритетних завдань сучасної системи освіти України. Борис Жебровський наголосив, що це питання набирає ще більшої актуальності, враховуючи, що, починаючи з 2012/2013 навчального року у загальноосвітніх навчальних закладах запроваджено обов’язкове вивчення іноземної мови, починаючи з 2 класу, а у 2013 році планується введення другої іноземної мови з 5 класу. «Лінгвістична революція, про яку всі так довго говорили, почалася», – зазначив заступник міністра.

За словами Бориса Жебровського, «вчителі – це носії окреслених змін та реформ», тому «питання стоїть не лише у перепідготовці вчителя, а, власне, у його додипломній підготовці».

Також заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту висловив переконання, що запровадження обов’язкового вивчення предмету іноземної мови у початковій школі та реалізація усіх пов’язаних з цим проектів, – позитивні зрушення в системі освіти України. «Ми не зможемо будувати повноцінні суспільно-політичні відносини з країнами Європи,  не знаючи іноземних мов», – сказав Борис Жебровський.

Окрім того, на засіданні обговорювалося питання важливості поєднання викладачами методики викладання іноземної мови теорії з практикою. Йдеться, зокрема, про те, що викладач вищого навчального закладу повинен мати досвід викладання у школі того предмету, методику викладання якого він читає студентам у вищих навчальних закладах.

(За матеріалами Педпреса)

Переглядів: 595 | Додав: Elena8020 | Теги: установча конференція, Педпреса, спільний проект, англійська мова | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 115
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
    
     Скачать презентации